Dags för nya äventyr

Idag gjorde jag min sista dag som ansvarig på Almi Invest Stockholm och lämnar över rodret till min kollega Lars Larsson som blir Tf VD för Stockholmsfonden från 1 juni.

Dessa 6½ år har varit mycket lärorika, spännande och utvecklande, först som Investeringsansvarig i Stockholm och Mälardalen och de senaste två åren också som VD och fondchef för Stockholmsfonden.

Under den här tiden har jag haft förmånen att träffa många fantastiska entreprenörer, investera i några av dem och tacka nej till ett par bra investeringar också (ni vet vilka ni är) 😉

Nästa äventyr blir att bli entreprenör igen och starta upp en egen verksamhet. Affärsidén är att erbjuda expansionsfinansiering till mjukvarubolag, specifikt bolag som säljer business-to-business (B2B SaaS så klart!) vilket är ett område som jag investerat mest inom under åren på Almi Invest. Kommer självklart skriva mer om tankarna bakom och planerna för detta nya äventyr lite senare här på bloggen. (Breakit har skrivit om mina planer för några månader sedan, den nyfikne kan läsa mer här: www.breakit.se/artikel/6786/johan-crona-lamnar-almi-invest-ska-satsa-pa-egen-investeringsverksamhet )

Det är verkligen med blandade känslor som jag skriver detta, det var inget lätt beslut att lämna en sådan fantastisk verksamhet som Almi Invest är och som jag haft förmånen att få vara med och utveckla tillsammans med alla fantastiska kollegor de här åren – men suget efter att dra igång ett eget entreprenörsprojekt tog tillslut överhanden.