Axplock ur flödet v4 – 2015

Denna vecka snubblade jag över två bloggposter och en nyhet som helt enkelt förtjänas att lyftas fram lite extra.

Investing in the Enterprise in 2015 – Mike Volpi (Index Ventures)

”The confluence of critical technology transition, open source software, mobility, and the consumerization of the enterprise has created fertile ground the creation of the next generation of iconic enterprise companies.”

A Lens Into The Future of Enterprise Software – Fred Wilson (USV)

”The big takeaway for me is that all the things we have seen happen in consumer web and mobile software are happening in the enterprise and the impact of that is already being felt.”

EQT storsamlar internetstjärnor

I ett generellt lågtillväxt klimat börjar det blir svårt för de stora riskkapitalbolagen att upprätthålla samma avkastningsnivåer som de gjort historiskt.  Det finns nu en tydlig trend att de inser kraften i den digitala transformationen och dessa ”traditionella” investerare börjar nu doppa tårna i teknologisegmentet.