Poddar och webb-tv om entreprenörskap och digitala affärer

Det bubblar i entreprenörssverige. Ett tecken är att det kommer flera nya spännande initiativ som bevakar frågor kring startups, bolagsbyggande och affärer. Jag tänkte slå ett slag för tre som jag tycker värda att följa:

Startuppodden (http://www.startuppodden.se/)
Nystartad pod av journalisten Mikael Zackrisson som gör intervjuer med spännande entreprenörer. De första två avsnitten har varit inspirerande och fulla av lärdomar att ta till sig. För mig som gillar att tänka i banor kring ägarskap och ägaragendor så är det roligt att så stor del av programmet handlar om hur olika ägare har påverkat riktningen för både Toca Boca och Bloglovin som är de första två bolagen lyssnaren får inblick i.

Digitalpodden (https://soundcloud.com/digitalpodden)
Dagens Industri utvecklar sin bevakning av svenska internetbolag. Journalisterna Stefan Lundell och Olle Aronsson från tidningen säger sig ha identifierat minst 100 bolag som finns i skiktet under Spotify och Klarna men som alla har stor potential att bli nästa svenska tillväxtraket. Och dessa vill man ge mer bevakning. I första avsnittet ges några roliga bakom-kulisserna-anekdoter samt en intressant intervju med Alan Mamedi grundare av Truecaller.

HackerNyttTV (http://www.youtube.com/user/HackerNyttTV)
Entreprenören Erik Starck ligger bland annat bakom webbtjänsten HackerNytt – en svensk version av HackerNews. Nu lanserar Erik en webb-tv-kanal vid namn HackerNyttTV som verkar lovande. I avsnitt två får man höra historien bakom Rickard Hansson som nyligen sålde sitt bolag Lemoon till börsnoterade Formpipe.